Ieder talent telt, zéker in de social profit


‘Ieder talent telt’ is een initiatief van oa. VIVO, Verso en VDAB waarmee mensen met een migratieachtergrond warm gemaakt worden voor een opleiding, ervaring of job in de social profit-sector. In samenwerking met WERKKRACHT10 en Stad Brugge worden er zowel voor werkzoekenden als werkgevers enkele acties opgezet.

Werkgevers kunnen deelnemen aan een webinar, workshops en als standhouder op het Social Profit Salon.

Sfeerbeelden Social Profit Salon Brugge - 11/10/2022


Webinar

Maandag 12/09/2022 van 12u tot 13u 

Krapte op de arbeidsmarkt. Zeker ook in de social-profitsector. Ann Perrett, arbeidsanalist VDAB West-Vlaanderen geeft een beeld van de arbeidsmarkt binnen de social profit in de Brugse regio.  

Daan De Ceuckelaire, instructeur NT2 bij VDAB maakt je vervolgens wegwijs binnen de taalopleidingen en het aanbod aan taalondersteuning, met inspirerende voorbeelden uit de sector.

Herbekijk dit webinar hieronder...

Ook de presentaties kun je hieronder downloaden

Webinar 1209 - Social profit Salon presentatie Ann Perret Schets Brugse arbeidsmarkt - VDAB.pdf
Webinar 1209 - Wat doet VDAB om anderstaligen aan het werk te krijgen in de social profit.pdf

Workshops

Dinsdag 11/10/2022 van 10u tot 11u30
Magdalenazaal Brugge, Magdalenastraat 27, 8200 Sint-Andries 

Na de workshop kan u deelnemen aan het netwerkmoment met broodjeslunch van 11u30 tot 12u30. Om 12u30 gaan de deuren van de beurs open.

Keuze uit 2 thema’s:

THEMA 1: Eerste Hulp bij Opmaak Vacatures - Aarnout Lanckriet van LEVL, project Hands-On Inclusion

Heb je het gevoel dat je als onderneming wel open staat voor een divers personeelsbestand, maar dat je altijd uit dezelfde vijver vist? Misschien speelt de opmaak van je vacature hier wel een rol in. Is de vacature volledig? Is het taalgebruik toegankelijk? Is de functieomschrijving duidelijk? Weten kandidaten bij wie ze komen solliciteren? 

Gelukkig is het schrijven van toegankelijke vacatures geen kernfysica! Aan de hand van concrete tips en tricks kan elke vacature doen wat het moet: de juiste kandidaten aantrekken. Neem deel aan onze gratis workshop 'Eerste Hulp bij Opmaak Toegankelijke vacatures' en wij maken samen met jou van je vacature een echte kandidatenmagneet!

We gaan op basis van de ‘Checklist voor een Leesbare Vacature' aan de slag met jouw eigen vacature, dus houd er zeker eentje bij de hand.


THEMA 2: cultuursensitiviteit op de werkvloer – Els Soenen van Agentschap Integratie Inburgering

Onze samenleving is superdivers. Voor bedrijven en organisaties brengt dit kansen maar ook uitdagingen met zich mee. Hoe kan je op een goede manier de veelheid aan diversiteit in je organisatie managen? Hoe antwoord geven op cultuurgevoelige vragen?    

In deze workshop ontdek je de troeven van een cultuursensitieve aanpak op de werkvloer. Je krijgt tips en tools om werk te maken van een cultuursensitief beleid op vlak van taal, leiding geven en HR.


SPS_Brugge_EHBV.pdf
SPS_Brugge_Cultuursensitief beleid.pdf

Social Profit Salon Brugge

Dinsdag 11/10/2022 van 12u30 tot 16u
Magdalenazaal Brugge, Magdalenastraat 27, 8200 Sint-Andries

Het Social-Profitsalon is een job-, opleidings- en informatiebeurs voor werkzoekenden met een migratieachtergrond in functie van de social-profitsector. Het is dus dé plaats om jou als werkgever te profileren aan divers talent en jouw vacatures aan hen toe te lichten. Je krijgt de mogelijkheid om er een stand te zetten +/- 5m². Wij zorgen voor een tafel en 4 stoelen en jij kan je stand zelf inkleden met een banner, infobord, ….

Op iedertalenttelt.be vind je een terugblik op de vorige edities en interessante informatie voor werkgevers.

FOLDER SPS voor werkzoekenden.pdf

Heb je een vraag?

Mail naar socialprofitsalon@brugge.be.