Arvastat in een nieuw kleedje

Arvastat in een nieuw kleedje

Sinds het ontstaan van VDAB publiceert de studiedienst (nu team Monitoring genoemd) werkzoekendencijfers, die door politici, lokale beleidsmakers, onderzoekers en andere geïnteresseerden met argusogen gevolgd worden.

Arvastat (ARbeidsmarkt Vraag- en AanbodSTATistieken) is dan ook de meest uitgebreide interactieve toepassing van Vlaanderen op het vlak van arbeidsmarktgegevens.

Eén van de hoekstenen van deze werkzoekendenrapportering was steeds het concept NWWZ, niet-werkende werkzoekende, met een verdere onderverdeling naar WZUA (werkzoekenden met werkloosheidsuitkeringsaanvraag), jongeren in beroepsinschakelingstijd (BIT), vrij ingeschrevenen en anderen. Door de notie NWWZ lag de nadruk in de statistieken dus duidelijk op werkzoekenden.

Met een nieuwe versie van Arvastat, die vandaag werd gelanceerd, werd de scope van de cijfers verruimd. 

Ruimere doelgroep

De nieuwe versie van Arvastat bevat vanaf nu een ruimere doelgroep, nl. alle 300.000 burgers die zijn ingeschreven bij VDAB. Want VDAB is er niet enkel voor werkzoekenden zonder werk, maar ook voor werkenden, studenten en anderen.
De werkzoekenden zonder werk worden ingedeeld in drie groepen: ‘in bemiddeling’, ‘in opleiding of voortraject’ en ‘niet inzetbaar op lange termijn’.

Meer informatie
Alle details over de vernieuwing vind je in deze brochure.
Handige tips en tricks om met Arvastat aan de slag te gaan vind je hier.
Wil je meer weten, schrijf je dan in voor onze digitale infosessie op 21 september tussen 11 en 12 uur.

analytics-3265840_1280jpg
Zoek Blog
Arvastat in een nieuw kleedje

Vandaag lanceert VDAB een vernieuwde versie van de interactieve tool Arvastat. Met Arvastat kan je snel en eenvoudig statistieken over het aantal bij VDAB ingeschreven klanten en de vacatures raadplegen.

Lees meer