Beleefdag werken in de zorg

Beleefdag werken in de zorg

De quartaire sector, waarin diensten als openbaar bestuur, onderwijs, zorg en sociale zekerheid vallen, speelt een cruciale rol in de regio Brugge. Deze diensten zijn niet alleen gericht op het welzijn van burgers, maar dragen ook bij aan een vlot functioneren van de samenleving. Bijna de helft van de werkgelegenheid in de regio behoort tot deze sector.

Vooral binnen de maatschappelijke dienstverlening is de vraag naar personeel in Brugge aanzienlijk gestegen. In februari waren er meer dan 2.000 openstaande vacatures, een toename van maar liefst 30%, de grootste stijging in het hele land.

Om hierop in te spelen organiseert VDAB op 23 april een speciale dag van de zorg.

Tijdens deze dag kunnen geïnteresseerden deelnemen aan verschillende activiteiten bij Sanapolis in Sijsele-Damme. Sanapolis, gevestigd op de locatie van een voormalig ziekenhuis, is niet alleen een toeristische attractie, maar ook een centrum voor ambulante zorg, inclusief een woonzorgcentrum en een sport- en jeugdhotel. Op de beleefdag van de zorg staan er tal van activiteiten op het programma.

Bekijk hier het programma


Als je meer wilt weten over werken en studeren in de zorg, ben je welkom op een van onze infosessies om 14.30u of 17.30u. Ontdek de Vitamove beweegschool, het sport- en testlabo Crescendo en het woonzorgcentrum Morgenster. In de polikliniek van AZ Alma kun je zelfs kennismaken met 20 verschillende disciplines in de zorg. Op de beleefdag kun je zelfs een voormalig operatiekwartier bezoeken!

Inschrijven voor de infosessies is vereist, maar voor een bezoek kun je gewoon langskomen.

De dag van de zorg wordt georganiseerd door VDAB en Sanapolis en is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar een baan in de zorg.

Datum: dinsdag 23 april 2024
Tijd: 10:00 - 19:00 uur
Locatie: Gentse Steenweg 132, Damme/Sijsele


Zoek Blog