De kmo-groeisubsidie, iets voor jouw bedrijf?

De kmo-groeisubsidie, iets voor jouw bedrijf?

De kmo-groeisubsidie is een subsidie-instrument waarmee ondernemingen advies kunnen inkopen of extra personeel kunnen aanwerven voor een ambitieus groeitraject. Denk aan de uitrol van een nieuwe strategie, nieuwe markten verkennen of nieuwe producten lanceren. Het maximum bedrag van de subsidie is € 50.000 per jaar per groeitraject.

De kmo-groeisubsidie wordt toegekend via competitieve oproepen per thema. De laatste oproep van 2021 wordt opengesteld op 01/11 en focust op 4 thema's: internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen, en innovatie.

Heeft jouw onderneming een groeisprong voor ogen die aansluit bij een van deze thema's? Neem dan zeker een kijkje op de pagina's over de kmo-groeisubsidie.

Mogelijk liggen er samenwerkingen met de Circular Hub van Stad Brugge voor het grijpen.

kmogs_910x510jpg

Jouw onderneming komt in aanmerking als je advies wil inkopen of personeel wil aanwerven voor het realiseren van een groeitraject. Dat groeitraject moet aansluiten bij een van de volgende 4 thema’s: innovatie, internationalisering, digitale transformatie, of duurzaam en circulair ondernemen.

De eerste oproep werd opengesteld van 15 maart tot en met 30 april voor de thema’s digitale transformatie en internationalisering. Per thema was een budget van 2,5 miljoen euro voorzien. We delen graag de resultaten van deze oproep.

187 ingediende aanvragen

Tijdens de indienperiode werden in totaal 187 aanvragen ingediend, waarvan 106 binnen het thema digitalisering en 81 binnen het thema internationalisering. Goed voor in totaal meer dan 6 miljoen euro aangevraagde steun.

89 goedgekeurde aanvragen

Na evaluatie werden 89 aanvragen positief gerangschikt. Voor het thema digitale transformatie waren dat er 40, voor internationalisering 49. Via de eerste oproep van de vernieuwde kmo-groeisubsidie werd zo ruim 1,3 miljoen euro toegekend aan Vlaamse ondernemingen voor het realiseren van een digitale transformatie en ruim 1,6 miljoen euro voor de internationalisering van hun activiteiten.


BRON: KMO-groeisubsidie


Zoek Blog