Denkwerk: groene transitie

Denkwerk: groene transitie

Het Departement Werk en Sociale Economie organiseert een reeks webinars, onder de naam ‘Denkwerk’. We laten experten aan het woord over actuele, beleidsrelevante thema’s die aansluiten bij de kennisagenda van het Departement Werk en Sociale Economie.

De kennisagenda vormt het onderzoeksprogramma op lange termijn. Zo kunnen we het arbeidsmarktbeleid nog beter onderbouwen met data en wetenschappelijke inzichten.


Samen met VLAIO en Vlaanderen Circulair organiseert Departement Werk en Sociale Economie op 14 december het Denkwerk-webinar in het teken van de groene transitie en de link met het arbeidsmarktbeleid
Deze gaat door van 10u tot 12u.

Samen met het Agentschap Innoveren en Ondernemen - VLAIO en Vlaanderen Circulair organiseren we het tweede Denkwerk-webinar waarin de groene transitie en de link met het arbeidsmarktbeleid aan bod komt. Welke impact zal de transitie naar een circulaire economie hebben op de arbeidsmarkt? Wat is de rol van opleiding in het licht van de klimaattransitie? En hoe kan het beleid interveniëren?

Op die vragen gaan Prof. dr. Tom Kuppens en dr. Kris Bachus dieper in. Tom Kuppens is verbonden aan de UHasselt, CMK (Centre for Environmental Sciences) en de VUB, MILO (Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding) en specialiseert zich onder meer in de integratie van duurzaamheid in economische opleidingen. Kris Bachus is verbonden aan de KU Leuven (HIVA), als onderzoekersleider klimaat en duurzame ontwikkeling.Programma

De agenda ziet er als volgt uit:

  • Inleiding
  • Presentatie door Prof. dr. Tom Kuppens en dr. Kris Bachus
  • Vraag & antwoord

Deelname is gratis. Schrijf u voor 10 december in.

Iedereen die zich inschrijft om het webinar digitaal bij te wonen, ontvangt automatisch ook de opname. Kunt u er niet bij zijn, maar wenst u later de opname te ontvangen? Laat het weten via dit formulier.

Zoek Blog
Denkwerk: groene transitie

Samen met VLAIO en Vlaanderen Circulair organiseert departement WSE op 14 december het Denkwerk-webinar in het teken van de groene transitie en de link met het arbeidsmarktbeleid.

Lees meer