Digi-welcome dingt mee naar federale prijs armoedebestrijding

Digi-welcome dingt mee naar federale prijs armoedebestrijding

Op 22 september 2022 selecteerde een jury negen kandidaten (drie per gewest) die in aanmerking komen voor de Federale Armoedeprijs.  Digi-Welcome werd als enigste West-Vlaamse project genomineerd! Ook Leuven en Antwerpen werden met een project genomineerd. De geselecteerde kandidaten werden op dinsdag 27 september 2022 uitgenodigd te Brussel om een korte video op te nemen waarin zijn over hun respectieve projecten spreken.

Dankzij deze video’s zal het publiek elk project kunnen ontdekken en stemmen voor haar favoriete kandidaat. Het publiek kiest zo een laureaat voor elk gewest.  Elke laureaat zal een bedrag van €10.000 ontvangen en een trofee. 

STEMMEN KAN VIA DEZE LINK

De prijsuitreiking zal op 6 december 2022 plaatsvinden in Brussel tijdens een officiële ceremonie waarop alle genomineerden worden uitgenodigd. Dit evenement zal ook de gelegenheid zijn om ervaringen rond digitale inclusie te bespreken en uit te wisselen.

Digi-Welcome is een project voor vrouwen die in Brugge wonen, maar niet in België geboren zijn. De vrouwen krijgen een tweedehands laptop om hun digitale vaardigheden te oefenen en te versterken. Naast de basisvaardigheden leren de vrouwen de laptop gebruiken om hun Nederlands te oefenen, te communiceren met school en werk en hun kinderen digitaal te ondersteunen.
In de laatste les krijgen ze ook uitleg over het taalpunt Nederlands in de bibliotheek en werking van de digidokter.

Er mag ook reclame gemaakt worden voor de nieuwe cursus Digiwelcome die van start gaat op 8 november. 

Waar en wanneer?

IN LIGO: COLLAERT MANSIONSTRAAT 24, BRUGGE
DINSDAGVOORMIDDAG VAN 9:00 UUR – 11:30 UUR
8 - 15 - 22 - 29 november, 6 - 13 - 20 december en 10 januari

Er zijn ook nog cursussen gepland in december 22, maart 23 en mei 23. 

Voor informatie en inschrijvingen: vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be of bel naar 0496 90 50 15

Digi-Welcome is een initiatief van: Avansa regio Brugge, Stad Brugge, Vzw Wieder , Huis Van Het Leren en Ligocomputer-1185626_1920jpg
Zoek Blog