Digitale Week: Samen voor digitale inclusie in jouw gemeente!

Digitale Week: Samen voor digitale inclusie in jouw gemeente!

Van 2 tot 10 november vindt in Vlaanderen de Digitale Week plaats. Ook in regio Brugge laten we dit niet zomaar aan ons voorbij gaan.
Dit is hét moment waarop we extra aandacht besteden aan digitale inclusie en iedereen willen ondersteunen die hulp nodig heeft met digitale vaardigheden. Alle 10 de lokale besturen zetten zich in om je te helpen met zaken zoals toegang tot internet, technische ondersteuning, en het vinden van betaalbare computers.

Tijdens de Digitale Week kun je via de digipunten in jouw buurt terecht voor gratis hulp bij vragen rond smartphone, tablet of computer. Heb je problemen met het gebruik van je toestel, of wil je graag meer leren? Een digihelper staat klaar om je te begeleiden. Bovendien is er een gratis uitleenservice voor laptops en andere toestellen als je er zelf geen hebt.
BrochureJPG

Ook buiten de Digitale Week blijft deze ondersteuning beschikbaar. Sinds juni 2023 hebben al meer dan 4000 mensen de weg naar de digipunten gevonden. Dus ken je iemand die wat digitale hulp kan gebruiken? Vertel het verder!

Digipunten zijn te vinden in meer dan 50 locaties in 10 gemeenten, waaronder Beernem, Oostkamp, Jabbeke, en Torhout. Ontdek welk digipunt het dichtst bij jou is via http://digibanken.vlaanderen.be of http://werkkracht10.be/digipunten.

Een digihelper speelt een cruciale rol in het overbruggen van de digitale kloof. In het boekje dat binnenkort via de digipunten wordt verspreid, delen enkele digihelpers kort hun verhaal.

Het geduld en de steun van deze vrijwilligers maken echt het verschil, vooral voor wie niet is opgegroeid met computers en smartphones. Wil jij ook mensen helpen bij hun digitale vragen? Als digihelper ben je van harte welkom, zelfs als je geen tech-expert bent. Basiskennis, geduld en een groot inlevingsvermogen zijn voldoende om een waardevolle bijdrage te leveren. Interesse? Neem vrijblijvend contact op via digihelper@werkkracht10.be, en we zoeken samen uit welke rol het beste bij jou past!

Samen zorgen we ervoor dat iedereen mee kan in de digitale wereld!


Digibanken-Banner_2jpgBANNER_nieuwpng
Zoek Blog