EEN GESLAAGDE EDITIE VAN WEST4WORK

EEN GESLAAGDE EDITIE VAN WEST4WORK

Onder het motto “Technologie creëert kansen voor elk talent” bracht WEST4WORK op 4 november 2021 meer dan 400 mensen samen om te kijken hoe technologie kan bijdragen tot een meer inclusieve arbeidsmarkt. Hiermee willen de organisatoren helpen zoeken naar manieren om de krapte op de West-Vlaamse arbeidsmarkt aan te pakken.


Hoe krijgen én houden we meer mensen aan het werk met behulp van technologie? En welke mogelijkheden biedt inclusieve technologie voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt? Deze vragen stonden centraal op deze 4de editie van WEST4WORK die deze keer plaats vond in The Penta, de nieuwe campus van Howest in Kortrijk.

Meer dan 50 sprekers, allen experts in hun domein, lieten hun licht schijnen over de verschillende mogelijkheden van (digitale) technologie om alle talenten kansen te geven op de arbeidsmarkt. Tijdens het congres waren er ook meer dan 15 demo-opstellingen van uiteenlopende inclusieve technologieën.

Alle presentaties, foto's en een overzicht van de demo's zijn beschikbaar op de website van WEST4WORK.

Voor de inhoudelijke en praktische organisatie van deze editie bundelden tien organisaties hun krachten: POM West-Vlaanderen, 4Werk, ABVV, ACV, Howest, Stad Kortrijk, Syntra, Unizo, VDAB en VOKA.

Internationale samenwerking

Tijdens het congres ondertekenden 4Werk (= de federatie van West-Vlaamse maatwerkbedrijven) en POM West-Vlaanderen ook een intentieverklaring met de Nederlandse organisaties Cedris en SBCM.

West4workjpg

De ondertekenende organisaties willen in de nabije toekomst over de grenzen heen nauwer samenwerken rond de ontwikkeling van inclusieve technologie en het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt. Onze West-Vlaamse maatwerkbedrijven spelen op dit domein namelijk een pioniersrol en willen deze positie verder uitbouwen.

 

Over WEST4WORK

Het arbeidsmarktcongres WEST4WORK werd in 2015 initieel opgestart door VDAB, POM West-Vlaanderen en de West-Vlaamse RESOC’s. De ambitie was en is om de krapte en uitdagingen op de West-Vlaamse arbeidsmarkt aan te pakken door de samenwerking tussen werkgevers, werknemers, middenveld, onderwijs, sociale partners, beleidsmakers, … te stimuleren. Het congres vindt om de twee jaar plaats en heeft zich in 6 jaar tijd ontpopt tot een sterk West-Vlaams merk met een ruim netwerk en een sterk verbindend potentieel.

Meer informatie:

Bram Bruggeman
algemene coördinatie WEST4WORK arbeidsmarktcongres
POM West-Vlaanderen
0494 53 54 82
bram.bruggeman@pomwvl.beBRON: POM West-Vlaanderen
Zoek Blog