Gezocht: 2 Projectleiders DIGIBANK

Gezocht: 2 Projectleiders DIGIBANK

Binnen referentieregio Brugge zijn we op zoek naar twee projectbegeleiders om de Digibanken te realiseren.

Samen met gedreven collega's werk je mee aan zoveel mogelijk gelijke digitale kansen in de samenleving!

Er staan twee vacatures open voor de functie projectbegeleider Digibanken. Dit voor de regio Brugge Noord met bestuur Knokke-Heist als werkgever en voor de regio Brugge West met bestuur Oostkamp als werkgever.


KnipselJPG

Vacature Digbanken Noord

Vacature Digibanken WestProject Digibanken

De 10 steden en gemeenten van de referentieregio Brugge slaan de handen in elkaar om de 'Digibanken' tot bij de burger te brengen. Via drie geïntegreerde en innovatieve subsidiedossiers Digibanken wordt gestreefd naar gelijke digitale kansen in de samenleving. Digitale toegang én de nodige vaardigheden om deze ten volle te benutten worden steeds belangrijker en dit op zo goed als alle levensdomeinen. Streefdoel is de meest kwetsbaren in functie van digitale uitsluiting te bereiken.

Dankzij de opzet van een uitleensysteem voor hardware wordt alvast de eerste, financiële drempel weggehaald voor de kwetsbare doelgroep. We streven naar een efficiënt en eco-vriendelijk systeem, met een centrale hub en verdeelpunten per lokaal bestuur.

Daarnaast wordt volop ingezet op vorming en opleidingen zodat burgers de mogelijkheid krijgen om vaardigheden aan te leren en deze te versterken dankzij voldoende oefenkansen. Succesformules zoals Digidokters, openbare computerruimtes, digicoaches ... worden versterkt en verder uitgerold, naast nieuwe concepten op maat van de doelgroepen.

Tot slot richten we ons op de digitale dienstverlening van de diverse overheden, dienstverleners en beroepsfederaties. Daartoe wordt een netwerk uitgerold en ondersteund die de burger kan helpen met alle vragen rond digitale dienstverlening. De burger wordt verder geholpen in vindplaatsgerichte en laagdrempelige locaties. Medewerkers van deze zogenaamde 'Digipunten' zullen zich dankzij het Digibank project bijgeschoold hebben in diverse toepassingen en gecoacht worden in de opbouw en werking van hun digipunt met aandacht voor de omgang met het doelpubliek.

Er wordt hiertoe samengewerkt met de lokale besturen van de subregio en kringwinkel ’t Rad die kernpartner zijn in het project.

  • Voor de subregio Brugge Noord zijn dit: Blankenberge, Damme, Knokke-Heist en Zuienkerke
  • Voor de subregio Brugge West zijn dit: Beernem, Jabbeke, Oostkamp, Torhout, Zedelgem,
  • Voor de subregio Brugge zijn dit: Stad en OCMW Brugge, Welzijnsvereniging Mintus

Daarnaast wordt beroep gedaan op een heel ruim netwerk aan dienstverleners en toeleiders die zich engageren om het project mee te ondersteunen en vorm te geven via samenwerking. Werkkracht10 zorgt voor synergie tussen alle projecten die in de regio Brugge actief zijn rond digitalisering en e-inclusie. POM West-Vlaanderen zorgt voor verbinding tussen alle digibanken in de Provincie.OostkamppngKH_logo_zwart_rgbpng
Zoek Blog