Individueel Maatwerk start vanaf 3 juli

Individueel Maatwerk start vanaf 3 juli

Vanaf 3 juli 2023 lanceert het Departement Werk en Sociale Economie individueel maatwerk. Individueel maatwerk biedt financiële ondersteuning aan werkgevers en zelfstandigen bij de aanwerving of tewerkstelling van personen met een erkende arbeidsbeperking

In september lanceren ze ook de campagne Een pracht van een werkkracht. Om individueel maatwerk nu al bekend te maken bij werkgevers, zelfstandigen en personen met een arbeidsbeperking, is het belangrijk dat werkgevers, zelfstandigen én werknemers met een arbeidsbeperking hiervan op de hoogte zijn.

Deze campagne wordt ondersteund met getuignissen.  Het Vlaams Patiëntenplatform vzw ging naar aanleiding van deze start bijvoorbeeld in gesprek met Patrick Willems. Patrick was 20 jaar aan de slag als hoogtewerker tot bij hem een chronische ziekte werk vastgesteld. Na 2 jaar wou hij opnieuw aan het werk gaan bij dezelfde werkgever. Hoe verliep dit parcours? Wat deed zijn werkgever om hem te helpen? En welke ondersteuning zou individueel maatwerk kunnen bieden? Patricia Vroman van het departement WSE licht onder andere toe waarom de Vlaamse ondersteuningspremie hervormd werd naar individueel maatwerk en wat de doelstelling van individueel maatwerk is.

Benieuwd? Lees het volledige gesprek: https://bit.ly/3JBm7t9
Of lees meer over individueel maatwerk op onze website: https://bit.ly/43U8bT9

Zoek Blog