Infosessie HR-subsidies - Individueel Maatwerk

Infosessie HR-subsidies - Individueel Maatwerk

Maandag 26 juni organiseert VOKA een infosessie die ondernemers loods door het aanbod aan HR - subsidies. In het tweede deel worden de oportuniteiten van het nieuwe beleidskader rond Individueel Maatwerk toegelicht.

Infosessie deel 1: HR - Subsidies

Stijgende loonkosten, steeds meer opleidingen en de dure war for talent: een duurzaam hr-beleid lijkt niet goedkoop te zijn. Maar geen nood: er bestaan oplossingen. Want wist je dat je voor veel initiatieven subsidies of tegemoetkomingen kan aanvragen?

Geen gebrek aan mogelijkheden. Maar liefst 37 subsidiemaatregelen werden in het leven geroepen om de werkgelegenheid een boost te geven.

  • Zo kan je bijvoorbeeld 60% van de hr-kosten terugverdienen met werkbaarheidscheques.
  • Daarnaast is er een groot aanbod aan taalopleidingen op de werkvloer.
  • Ook kan je kortingen krijgen bij de sociale zekerheid als je inzet op bepaalde doelgroepen of werkt met mentorschap.

De subsidieconsulente van A-Chief (specialist in subsidie-advies) loodst jou door de belangrijkste maatregelen loodsen die jouw hr-beleid een financiële opsteker kunnen bieden. Niet met droge theorie, maar met praktisch toepasbare cases!

Infosessie deel 2: Individueel Maatwerk

In juli 2023 wordt er een nieuw beleidskader individueel maatwerk van kracht. De overheid wil van individueel maatwerk een deel van de oplossing maken voor de arbeidsmarktkrapte. In dit gratis Welt-thematraject ontdek je hoe dit nieuw beleidskader kan ingezet worden in jouw onderneming en of dit een oplossing kan bieden voor jouw personeelstekort.

In dit traject kom je te weten hoe individueel maatwerk kan ingezet worden in jouw onderneming, hoe je subsidies kan aanvragen en hoe je ondersteuning kan krijgen op de werkvloer. Er is ook ruimte voorzien om op maat van jouw onderneming in contact te komen met externe dienstverleners bij jou in de buurt.

Deze topics komen aan bod:
  • Nieuw beleidskader individueel maatwerk (beleidsmedewerker departement Werk en sociale economie - VDAB)
  • Inrichten van het werk (Jobcrafting – teamcrafting)
  • Begeleiding op de werkvloer (Werkplekarchitecten)
  • Netwerkmoment met aanwezige erkende externe dienstverleners

Praktisch

Deze infosessie gaat door op maandag 26 juni:

  • deel 1 van 12.00 tot 13.30 uur.
  • deel 2 van 13:30 tot 17:00 uur
Deelname aan het event is gratis dankzij de steun van ESF. 

De sessie vindt plaats in Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty), Kapellestraat 138, 8020 Oostkamp (Via afrit 9 van de E40 in Oostkamp).

Je bereikt Voka / Brugge via afrit 9 Oostkamp op de E40.

Opgelet: eens de afslag genomen, rijd je voorbij Voka / Brugge (op uw linkerzijde), neem je het eerstvolgende rondpunt en keer je 360° terug richting autostrade. Je vindt de inrit naar Voka | Brugge aan je rechterzijde.

Parkeren kan in de ondergrondse betaalparking. Volg de signalisatie naar het Meeting Center en neem de trap of lift naar +2 Voka | Brugge

INSCHRIJVEN

Voor de twee delen moet afzonderlijk ingeschreven worden. 

WeltpngZoek Blog