Infosessie: Interculturele competenties

Infosessie: Interculturele competenties

Migratie is van alle tijden maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid, verwarring, angst en weerstand op. Zowel in het dagelijkse contact als in de professionele context rijst de vraag hoe we daarmee kunnen omgaan.

In deze lezing maak je kennis met concepten als meerstemmigheid, kruispuntdenken en privileges. Theorie en praktijk worden verweven met verhalen en concrete tips. De lezing is inspirerend en motiveert om op een andere manier te gaan kijken, denken en handelen in een interculturele setting.

Waar & Wanneer

Skyline Park (*T2), Ambachtenstraat 33, 8870 Izegem. 

Maandag 19 september 2022 vanaf 17.00 uur

*Er is parking bij het gebouw. Bij inschrijving krijg je net voor datum nog een praktische mail met een plannetje van het domein en waar je precies moet zijn.


Programma

 • 17.00 uur
  Onthaal
 • 17.30 uur
  Introductie vanuit het Welt-project door Nele Braem, adviseur hr & arbeidsmarkt
  Keynote door Fanny Matheusen
 • 19.00 uur
  Netwerken en napraten bij een hapje en drankje (tot 20.00 uur)

De deelnemers van de Welt-groep gender(diversiteit) en inclusie als groeistrategie zijn sowieso ingeschreven voor deze infosessie want deze is meteen ook de kick-off van hun Welt-traject 2022. Het voorziene einde voor deze groep is 21.00 uur.

Spreker

Diversiteit is pas een meerwaarde als je er actief mee aan de slag gaat. Steffie De Baerdemaeker (40) ondervond het voor het eerst tijdens de 10 jaar dat ze lesgaf in Molenbeek. Ze beet zich vast in het thema en probeerde met vallen en opstaan verschillende recepten uit. Intussen begeleidt ze met die kennis het brede onderwijsveld en ondernemingen bij het aanwenden van het oneindige potentieel van de verschillen tussen mensen in een team.

HUMMUS wil mensen en/in organisaties gidsen in de transitie naar een meerstemmige eco-rechtvaardige samenleving. Door de wijsheid van de minderheidsstem in te brengen in besluitvormingsprocessen, door de interculturele dialoog te faciliteren en door compassievol conflicten met elkaar aan te gaan, ontstaat creatie en verbinding in groepsprocessen.

Voor wie?

 • Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat diversiteit anno 2022 (op de werkvloer) betekent en hoe ermee om te gaan
 • Voor iedereen die wil nadenken over wat in de samenleving gebeurt en zich verbonden voelt met mensen en anders zijn

  INSCHRIJVEN

Ben je ge├»nteresseerd in deze infosessie, dan is ons dagseminarie over delend leiderschap met deep democracy op 3 oktober wellicht ook iets voor jou.

Weltpng

ESF-investeertpng
Zoek Blog