Infossessie Internetveiligheid

Infossessie Internetveiligheid

‘Mijn kind wordt online gepest’. ‘Mijn dochter wordt afgeperst met naaktbeelden’. ‘De schoolresultaten van mijn leerlingen leiden onder hun smartphonegebruik’. Het is maar een greep uit de bezorgdheden waar ouders, docenten en directeurs Tom Termote, docent cybersecurity (elektronica-ICT), mee aanspreken. 

De online wereld is verweven met het echte leven, zeker in het geval van onze kinderen. Maar hoe ga je daarmee om? Het gaat immers razend snel: je hebt nog maar net geleerd wat TikTok precies is en daar is BeReal al. Opvoeders zijn nauwelijks op de hoogte van de online leefwereld waarin jongeren opgroeien. Dat maakt het extra moeilijk om de jongeren te waarschuwen voor de gevaren, zeker als ze volop puberen. 

In deze lezing (2 uur) gidst Tom Termote (VIVES) je door het landschap van gamers, influencers, sociale media en algoritmes. Welke invloed hebben apps op onze jongeren? Hoe ga je het gesprek aan over problematisch gamegedrag? Hoe bescherm je je kind tegen de gevaren van het internet? Wat met privacy? Tom vertelt uit zijn eigen ervaringen als millennial, vader en docent. In zijn informatieve lezing, met een stevige portie humor, reikt hij praktische tips aan voor elke volwassene die jongeren opvoedt.

Wanneer?
DINSDAG 12 MAART 2024, START 18.30 UUR
Waar?
Politiehuis, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge
Inschrijven?
Gratis, inschrijven verplicht

Inschrijven kan via dit formulier: https://www.brugge.be/infomoment-internetveiligheid


Meer info over de opleiding?
Tom Termote
tom.termote@vives.be

Zoek Blog