ODAS: Durf, Duurzaamheid, Ambitie en Sociale Verbinding

ODAS: Durf, Duurzaamheid, Ambitie en Sociale Verbinding

In de dynamische wereld van ondernemingen schuilt vaak meer dan wat je op het eerste gezicht ziet. Bij ODAS, voorheen bekend als Footstep, geloven we dat het allemaal begint bij de naam. "Het zit 'm in de naam," zoals het gezegde gaat. En bij ODAS staat die naam voor vier kernwaarden die de essentie van ons bedrijf weerspiegelen.

Ondernemend: Lef om Uitdagingen Aan te Pakken

‘O’ staat voor ondernemend. Bij ODAS gaan we uitdagingen aan met lef. Met een brede waaier aan expertise zoeken we voortdurend naar kansen en opportuniteiten. We zijn niet bang om nieuwe paden te betreden en streven ernaar altijd voorop te lopen in onze sector.

Duurzaam: Aandacht voor Mens en Omgeving

‘D’ betekent duurzaam. Op ODAS kan je rekenen. We koesteren aandacht voor mens en omgeving en werken elke dag aan een toekomst die duurzaam en verantwoord is. Ons engagement gaat verder dan zakelijk succes; het omvat het welzijn van onze medewerkers en de zorg voor de wereld om ons heen.

Ambitieus: Streven naar het Beste Resultaat

‘A’ staat voor ambitieus. Bij ODAS zijn we niet tevreden met een ‘beetje’. Vindingrijkheid zit in ons DNA, en we streven er voortdurend naar het beste resultaat te behalen. Onze focus ligt op innovatie en excellentie, en we dagen onszelf uit om voortdurend te groeien en te evolueren.

Sociaal: Een Eerlijke en Respectvolle Omgeving

‘S’ tenslotte symboliseert sociaal. ODAS creëert een eerlijke, oprechte en respectvolle omgeving waarin iedereen zich welkom voelt en gelijk behandeld wordt, ongeacht hun achtergrond, cultuur, geslacht, seksuele geaardheid of religie. We zijn trots op onze diversiteit en streven naar inclusiviteit op alle niveaus.

Met deze waarden in het hart van ons bedrijf is ODAS meer dan alleen een naam; het is een belofte aan onze partners, medewerkers en de gemeenschap waarin we actief zijn.

Een Nieuwe Stap: ODAS voorheen bekend als Footstep

Footstep, een van de grootste bedrijven in Brugge, ondergaat vanaf 1 januari 2024 een transformatie en krijgt een nieuwe naam: ODAS. Met 600 medewerkers biedt Footstep al decennialang werk op maat aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

De geschiedenis van het bedrijf is rijk en divers, beginnend in 1966 onder de naam ‘Brugse Beschutte Werkplaats’, evoluerend naar Arcotec en uiteindelijk in 2015 verdergaand als Footstep. Guy Vanhoutte, algemeen directeur, legt uit: “De naam Footstep dekt niet langer ons verhaal. Onze nieuwe naam, ODAS, is een verbastering van het Franse ‘audace’, wat ‘durf’ of ‘lef’ betekent. Deze naam weerspiegelt waarvoor we staan: samen met onze partners en medewerkers gaan we nieuwe uitdagingen aan en maken we dagelijks het verschil.”

Diversiteit in Actie: Wat ODAS Doet

ODAS is actief op diverse fronten, van de horeca waar maaltijden worden bereid tot het afvullen van drank in flessen en blikken. In 2019 begon ODAS met het produceren van metaaldraadartikelen, en ze zijn ook betrokken bij het verpakken van goederen, het leveren van diverse diensten (groen, poetsen, schilderen), het organiseren van feesten en bedrijfsevents op eigen locaties, het pellen van garnalen, het kweken van biokruiden, en het inzetten van medewerkers bij andere bedrijven.

Opwindend nieuws is de toevoeging van een extra locatie. Momenteel wordt er druk gebouwd in de Pathoekeweg 11G, waar in het voorjaar van 2024 de afdelingen voor het produceren van metaaldraadartikelen, montage en verpakken van non-food zullen verhuizen.

ODAS, met zijn rijke geschiedenis en veelzijdige activiteiten, belooft niet alleen durf, duurzaamheid, ambitie en sociale verbinding, maar ook voortdurende groei en innovatie. We kijken uit naar de volgende hoofdstukken van dit opwindende verhaal en de impact die ODAS zal hebben in Brugge en daarbuiten.

Zoek Blog