Officiële opening Wash-it wasstraat

Officiële opening Wash-it wasstraat

Ga je naar een evenement in je gemeente, een festival of een sportwedstrijd? Sinds 2020 moeten ze verplicht herbruikbare of recycleerbare bekers gebruiken. Grote kans dat de herbruikbare beker van je cola, water of pintje wordt gewassen en gedroogd in een van de wasstraten van Wash-it, een initiatief van 6 maatwerkbedrijven. Een van de drijvende krachten achter het verhaal: SOBO in Brugge.

Op 9 juni opent SOBO nu haar nieuwe wasafdeling met industriële wasstraat. Deze nieuwe afdeling biedt een oplossing om binnen een sociale economie context herbruikbare bekers en cateringmateriaal te reinigen in functie van de wetgeving rond herbruikbaar cateringmateriaal.


Vlaams Wasnetwerk

Samen met Ateljee in Gent, Bewel in Diepenbeek, AMAB in Asse, ACG in Antwerpen en Groep INTRO met hoofdkantoor in Brussel komt in elke provincie een wasstraat.
AMAB had al zo’n wasstraat, en die ervaring kon SOBO goed gebruiken. Werkmmaat en Weerwerk spitsen zich als maatwerkbedrijf toe op de logistieke taken zoals het vervoer en de stockage van de bekers. Aanvullend werd het netwerk ook aangevuld met specialisten die instaan voor het businessmodel, de verkoop, marketing, financiën en IT.  Al die partners richtten daarop een coöperatieve vennootschap op: Wash-it. Daarin zit naast de FMiV ook Herwin, de koepelorganisatie van de maatwerkbedrijven.


Grootste in Europa

Door de geografische spreiding van de maatwerkbedrijven over gans Vlaanderen, spreken we nu al van hét grootste wasnetwerk van Europa met een capaciteit van meer dan 2 miljoen bekers per week, op jaarbasis komt dit op 100 miljoen bekers.


Wash_it LogoJPG
Zoek Blog