PARCOURAGE - Het lokaal partnerschap regio Brugge in de startblokken

PARCOURAGE - Het lokaal partnerschap regio Brugge in de startblokken

PARCOURAGE is de naam van het nieuwe lokaal partnerschap regio Brugge. Dit partnerschap richt zich op de begeleiding van jongvolwassenen met een zeer complexe multiproblematiek, met inbegrip van jonge ouders en jongvolwassenen met een migratieachtergrond.

De focus van de ondersteuning is maatschappelijke participatie, inclusief (maar niet uitsluitend) richting activering. De coach van PARCOURAGE is compagnon de route van de deelnemers. Uniek is dat elke partnerorganisatie multidisciplinair hun expertise inbrengt om de doelgroep vanuit diverse invalshoeken te begeleiden in hun parcours.

Het partnerschap is een samenwerking tussen:

  • CAW, De Sleutel, Groep INTRO, emino, Covias, Oranje vzw, OCMW Brugge, Ligo Centrum voor Basiseducatie, Huis van het leren
  • VDAB
  • Werkkracht10
  • VVSG
  • De 10 lokale besturen Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke

De Europese Unie, de Vlaamse overheid, VDAB en de 10 lokale besturen financieren het partnerschap voor een periode van 6 jaar met ondersteuning van #Europa WSE.  

 

 

Afbeelding1png  

 

 

Voorstelling en Kick-off van het partnerschap

Op vrijdagvoormiddag 23 februari 2024 is er een voorstellingsmoment met Kick-off van PARCOURAGE.

Waar:
In Multifunctioneel centrum Sint-Maarten, Mezenweg 18, 8210 Loppem.

Programma:

  • 10u00:   Onthaal.
  • 10u15:   Voorstelling van het partnerschap PARCOURAGE en info over wat dit voor jou als doorverwijzer of ge├»nteresseerde uit het brede werkveld kan betekenen.
  • 11u45:   Formele Kick-off met alle aanwezigen en genodigden. Persmoment en kans tot informele babbel.
 

Inschrijven: schrijf je in voor de voorstelling en/of formele Kick-off via deze link  Dit kan tot uiterlijk tot dinsdag 20 februari 2024.

Voor praktische vragen kan je terecht op het mailadres info@parcourage.be

Zoek Blog