peter- en meterschap op de werkvloer

peter- en meterschap op de werkvloer

Via peters, meters, mentoren, leidinggevenden enz… worden mensen op de juiste manier benaderd. Of dat zou toch moeten?!?  Dat ‘werken met mensen’ niet makkelijk is, dat weten we allemaal. Maar het is toch zo boeiend… er zijn een aantal concrete en handige ‘tips & tricks’ om ervoor te zorgen dat je in een zo kort mogelijke tijdspanne, de juiste impact kan krijgen op mensen.

  • Wil jij als zaakvoerder of hr (nieuwe) medewerkers zich vlug laten ‘thuis voelen’ in jouw onderneming?
  • Hoe zorg jij ervoor dat nieuwe mensen een warme welkom krijgen? Of geef je deze verantwoordelijkheid ook aan andere medewerkers?
  • Hoe versnel jij de  integratie- en het leerproces van de nieuwe medewerkers?
  • Wil jij leren hoe jij en/of jouw medewerkers de juiste impact kunnen krijgen op anderen?
  •  …

Kortom: hoe kan jij leren ‘toveren met mensen?’

Via peters, meters, mentoren, leidinggevenden enz… worden mensen op de juiste manier benaderd. Of dat zou toch moeten?!?  Dat ‘werken met mensen’ niet makkelijk is, dat weten we allemaal. Maar het is toch zo boeiend… er zijn een aantal concrete en handige ‘tips & tricks’ om ervoor te zorgen dat je in een zo kort mogelijke tijdspanne, de juiste impact kan krijgen op mensen.  En een klassieker… gelukkige mensen werken hard, komen graag werken en worden minder ziek. Hoog tijd dus om te investeren in peters en meters die dit mee in goede banen kunnen leiden voor jouw onderneming…

In dit online thematraject krijg je niet alleen handige tips & tricks maar zal je via concrete cases de theorie heel praktisch toegelicht krijgen zodat een vertaling naar de concrete werkvloer vlot kan verlopen.

Programma

  • Van ‘handelen’ naar ‘bewust handelen’….
  • Situationeel training geven… je stijl aanpassen afhankelijk van het leerproces van de medewerker.
  • We combineren deze 2 modellen en zo zijn we aan het ‘toveren met mensen’!
  • Het competentieprofiel van een goede meter of peter. Naast vaardigheden, attitudes en kennis is vooral het mogen uitoefenen van de peter- of meterrol cruciaal voor het welslagen van het geheel (bedrijfsklimaat/cultuur.)
  • Taakomschrijving -en hoe onthaalt men dan effectief de nieuwe medewerker(s)?
  • Tips en tricks om het concreet te gaan implementeren of te gaan optimaliseren in jouw onderneming.

Doelgroep

Zaakvoerders en/of hr-medewerkers die nieuwe medewerkers op een enthousiaste manier willen onthalen in hun onderneming.  
Dit is geen mentoropleiding op zich.  

Trainer

Veerle Lenaerts startte haar carrière bij Nike European Logistics Campus te Laakdal. Hier runde ze als Operations Manager vol overgave een stevig team van coaches, specialisten en operatoren. Al gauw werd het in beweging brengen van mensen, het beste in mensen naar boven halen een ware passie voor haar, wat nog steeds zo is. Naast de leidinggevende vaardigheden die ze bij Nike uitbouwde, ontwikkelde Veerle een sterke ‘knowhow’ in het projectmatig werken. Ze heeft vooral ervaring uitgebouwd in HR gerelateerde projecten. Nu werkt Veerle o.a ook voor Atrium. Atrium maakt van veiligheid letterlijk kinderspel… maar helpt ook u het beste uit uw medewerkers te halen.

coaching-2738522_1920jpg

Praktisch


  • Wanneer
    Dinsdag 25 januari 2022 van 13.30 tot 16.30 uur
  • Adres
    Bedrijvencentrum Roeselare
    (’t Werkpand / groene zaal)
    Industrieweg 45
    8800 Roeselare
  • Prijs
    Dit online thematraject is gratis.
  • Voorwaarden
    Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Klik hier om je in te schrijven.




Welt - Banners-01pngatriumjpg
Zoek Blog