Save the date - info- en netwerksessie leerecosystemen - Roeselare, 23/09

Save the date - info- en netwerksessie leerecosystemen - Roeselare, 23/09

Het West-Vlaams partnerschap Levenslang Leren organiseert een info- en netwerksessie rond de openstaande calls Leerecosystemen fase 1 en 2 van Europa WSE.

 

Wil je als lokaal bestuur of organisatie deel uitmaken van een leerecosysteem, maar weet je niet precies hoe, of ben je nog op zoek naar partners? Laat je in deze sessie inspireren door een getuigenis van het leerecosysteem Kanjer, maak kennis met potentiële partners en wissel ideeën uit.  

Hou alvast de namiddag van 23/09 vrij in jouw agenda!

Organisatienetwerken voor talentontwikkeling en maatschappelijke innovatie in jouw regio

Europa WSE wil de leercultuur in Vlaanderen bevorderen en stimuleert de overgang naar een lerende samenleving. Leerecosystemen fungeren als hefboom door jong en oud echte leerervaringen te bieden, waardoor ze hun talenten al doende kunnen ontdekken en ontwikkelen. Hieruit ontstaat een persoonlijk leerpad dat diverse leermogelijkheden integreert, gericht op persoonlijke groei, een betere arbeidsmarktintegratie en maatschappelijke impact.

Hoe?

Leerecosystemen worden gevormd als organisatienetwerken, waarin diverse actoren samenwerken om gezamenlijke doelen te bereiken. Om die doelen te bereiken organiseren we twee oproepen:

  • Via "oproep 66: Leerecosystemen (fase 1): Ondersteunt organisaties bij het opzetten van organisatienetwerken om lokale of regionale maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Organisaties krijgen tijd en ruimte om de context te verkennen, samen te werken en zich te organiseren als een effectief netwerk.
     
  • Via "oproep 65: Leerecosystemen (fase 2): Biedt organisatienetwerken de kans om leerecosystemen in de praktijk te brengen, waarbij diverse, toegankelijke leercontexten worden aangeboden voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten door jong en oud.

Doel?

Beide oproepen streven naar:

  • Toename en versterking van toegankelijke leercontexten voor talentontwikkeling.
  • Bevordering van leergoesting en deelname aan levenslang leren, met speciale aandacht voor minder bereikte groepen.

Oproep 66 vereist een partnerschap van minimaal drie diverse en complementaire organisaties met een gemeenschappelijke doelstelling. Projecten uit oproep 66 kunnen later doorstromen naar oproep 65 (fase 2).


[BRON: Europa WSE]

Zoek Blog