Schenk je elektrisch toestel aan iemand in nood

Schenk je elektrisch toestel aan iemand in nood

Duizenden Waalse gezinnen werden zwaar getroffen door de overstromingen. Een groot stuk van hun inboedel ging verloren. Daarom zetten Recupel en De Kringwinkels samen met Gert Verhulst en James Cooke een actie op het getouw om hen opnieuw aan de nodige basisvoorzieningen te helpen.

Onlangs werd in de De Cooke & Verhulst Show een oproep gelanceerd om ongebruikte en nog werkende huishoudapparaten in te zamelen. De komende weken vragen James en Gert aan hun gasten om zelf ook een ongebruikte apparaat mee te brengen en het te deponeren in een gelegenheidscontainer.

Koelkasten, diepvriezers, wasmachines, koffiezetapparaten, waterkokers, kookplaten, … alles wat een doorsnee gezin nodig heeft, is van donderdag 9 september t.e.m. donderdag 14 oktober welkom bij de geefpunten van De Kringwinkels. De Kringwinkels controleren via een stekkertest of jouw toestel nog veilig werkt en schenken het dan aan mensen in nood.

Voor deze actie werken we samen met Recupel en La Bourse aux dons, een distributieplatform voor food en non-food dat alle geschonken elektro centraliseert en via OCMW's verdeelt aan de slachtoffers van de watersnood en aan andere organisaties. Dit zorgt er ook voor dat alles traceerbaar is.

We hopen met alle Kringwinkels samen 1000 toestellen te kunnen schenken. Op 15 oktober worden de resultaten van de inzamelactie, dus het aantal ingezamelde en geschonken spullen, kenbaar gemaakt tijdens de De Cooke & Verhulst Show.

Als jij je elektro graag zou schenken aan deze actie, vraag dan aan het geefpunt van jouw lokale Kringwinkel om er een sticker van de actie op te plakken zodat onze medewerkers deze apart plaatsen en meegeven aan het transport dat bestemd is voor de verdeling aan mensen in nood.

Zoek Blog