Start to Metaal

Start to Metaal

Start to Metaal is een initiatief van mtech+ West-Vlaanderen, het loopbaanfonds van de metaal- en technologische sector, in samenwerking met de VDAB.

De opleiding Start to Metaal is een kwalitatieve basisopleiding lassen en montagetechnieken, voornamelijk praktijkgericht, om werkzoekenden hun weg te laten vinden naar de metaalsector.
Daarnaast wordt tijdens de opleiding de nodige theoretische omkadering voorzien en worden de cursisten opgevolgd inzake attitude. Na de opleiding volgt er een vacaturegerichte stage in een metaalbedrijf, met vaste tewerkstelling als doel.
mtech+ West-Vlaanderen voorziet bovendien in een ondersteunende premie aan de werkzoekende tijdens deze opleiding.


Vanaf oktober 2021 gaat de opleiding opnieuw van start, deze keer in samenwerking met CREO en VDAB Wevelgem.

Kent uzelf of een collega een gemotiveerde werkzoekende die interesse zou hebben in deze praktijkgerichte metaalopleiding? Voorkennis of reeds ervaring is geen vereiste.
Twijfel zeker niet om deze persoon uit te nodigen op het infomoment nu donderdag 23/09. Dit kan door de werkzoekende in te schrijven via aline.parmentier@mtechplus.be of via mijn collega van de VDAB lien.vanraes@VDAB.be .


Praktisch

Tijdens deze las- en metaalopleiding doorloop je 3 verschillende fases:

 1. Metaalbad
  Onder begeleiding van mtech+ krijg je een aantal technische en algemene opdrachten zodat we een zicht krijgen op jouw vaardigheden. Het Metaalbad staat los van de effectieve opleiding, na deze oefenweek maken we samen uit of de opleiding iets voor jou is.

 2. Start to Metaal
  De opleiding is voornamelijk praktijkgericht met focus op halfautomaat-, TIG lassen en montagetechnieken. Ook andere onderwerpen zoals materiaalkennis, veiligheid en planlezen worden praktisch aangeboden. Op deze manier stomen we jou helemaal klaar om te kunnen starten aan je nieuwe job in de metaalsector

 3. Vacaturegerichte stage
  Na de opleiding krijg je de kans om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen in het werkveld. Je krijgt de kans om 4 weken stage te lopen in een metaalbedrijf, dit met het oog op tewerkstelling.

Voordelen

 • Vanaf de start van de opleiding tot 6 maanden hierna kan je rekenen op coaching en begeleiding.
 • Je mag deelnemen aan een kwaliteitsvolle praktijkopleiding.
 • Je mag stage lopen in een metaalbedrijf om zo nog extra ervaring op te doen.
 • De opleiding is gratis voor werkzoekenden en er is een extra premie voorzien.
 • We zoeken samen naar een gepaste job in de metaalsector.
 • Tijdens de opleiding krijg je sollicitatietraining.
 • Voor anderstaligen wordt taalcoaching voorzien.
 • Tijdens de opleiding krijg je de kans om je VCA-attest te behalen, alsook de mogelijkheid om een extra opleiding heftruck, EHBO, hoogtewerker of rolbrug te volgen.

Interesse?

Kan je niet wachten om aan deze boeiende opleiding te beginnen? Twijfel dan niet om contact op te nemen en kom zeker langs naar 1 van onze infomomenten!
Deze gaan door in VDAB Wevelgem, Vlamingstraat 10, op:

 • Vrijdag 10.09.2021 om 9u.30
 • Vrijdag 17.09.2021 om 9u.30
 • Dinsdag 21.09.2021 om 9u.30
 • Donderdag 23.09.2021 om 9u.30

Zoek Blog
Start to Metaal

De opleiding Start to Metaal is een kwalitatieve basisopleiding lassen en montagetechnieken, voornamelijk praktijkgericht, om werkzoekenden hun weg te laten vinden naar de metaalsector.

Lees meer