Start to Metaal komt naar Torhout!

Start to Metaal komt naar Torhout!

Start to Metaal is een initiatief van mtech+ West-Vlaanderen, het loopbaanfonds van de metaal- en technologische sector, in samenwerking met de VDAB.

De opleiding Start to Metaal is een kwalitatieve basisopleiding lassen en montagetechnieken, voornamelijk praktijkgericht, om werkzoekenden hun weg te laten vinden naar de metaalsector.
Daarnaast wordt tijdens de opleiding de nodige theoretische omkadering voorzien en worden de cursisten opgevolgd inzake attitude. Na de opleiding volgt er een vacaturegerichte stage in een metaalbedrijf, met vaste tewerkstelling als doel.
mtech+ West-Vlaanderen voorziet bovendien in een ondersteunende premie aan de werkzoekende tijdens deze opleiding.
styart to metaaljpg


Vanaf februari 2022 gaat de opleiding opnieuw van start, deze keer in samenwerking met CREO en VDAB Wevelgem.

Kent uzelf of een collega een gemotiveerde werkzoekende die interesse zou hebben in deze praktijkgerichte metaalopleiding? Voorkennis of reeds ervaring is geen vereiste.
Twijfel zeker niet om deze persoon uit te nodigen op het infomoment op 12/01, 19/01 of 26/01. Dit kan door de werkzoekende in te schrijven via aline.parmentier@mtechplus.be of melanie.salenbien@vdab.be.

PRAKTISCH

Tijdens deze las- en metaalopleiding doorloop je 3 verschillende fases:

 1. Metaalbad
  Onder begeleiding van mtech+ krijg je een aantal technische en algemene opdrachten zodat we een zicht krijgen op jouw vaardigheden. Het Metaalbad staat los van de effectieve opleiding, na deze oefenweek maken we samen uit of de opleiding iets voor jou is.
  Maandag 24.01.2022 tot en met vrijdag 28.01.2022
  Maandag 31.01.2022 tot en met vrijdag 04.02.2022

 2. Start to Metaal
  De opleiding is voornamelijk praktijkgericht met focus op halfautomaat-, TIG lassen en montagetechnieken. Ook andere onderwerpen zoals materiaalkennis, veiligheid en planlezen worden praktisch aangeboden. Op deze manier stomen we jou helemaal klaar om te kunnen starten aan je nieuwe job in de metaalsector
  Maandag 07.02.2022 tot en met vrijdag 27.05.2022

 3. Vacaturegerichte stage
  Na de opleiding krijg je de kans om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen in het werkveld. Je krijgt de kans om 4 weken stage te lopen in een metaalbedrijf, dit met het oog op tewerkstelling.
  Maandag 30.05.2022 tot en met vrijdag 24.06.2022

VOORDELEN

 • Vanaf de start van de opleiding tot 6 maanden hierna kan je rekenen op coaching en begeleiding.
 • Je mag deelnemen aan een kwaliteitsvolle praktijkopleiding.
 • Je mag stage lopen in een metaalbedrijf om zo nog extra ervaring op te doen.
 • De opleiding is gratis voor werkzoekenden en er is een extra premie voorzien.
 • We zoeken samen naar een gepaste job in de metaalsector.
 • Tijdens de opleiding krijg je sollicitatietraining.
 • Voor anderstaligen wordt taalcoaching voorzien.
 • Tijdens de opleiding krijg je de kans om je VCA-attest te behalen, alsook de mogelijkheid om een extra opleiding heftruck, EHBO, hoogtewerker of rolbrug te volgen.

INTERESSE?

Kan je niet wachten om aan deze boeiende opleiding te beginnen? Twijfel dan niet om contact op te nemen en kom zeker langs naar 1 van onze infomomenten!
Deze gaan door in VTI Torhout, Papebrugstraat 8a, 8820 Torhout:

 • Woensdag 12/1/2022 om 13:30
 • Woensdag 19/1/2021 om 13:30
 • Woensdag 26/1/2022 om 13:30


Zoek Blog
Start to Metaal komt naar Torhout!

De opleiding Start to Metaal is een kwalitatieve basisopleiding lassen en montagetechnieken, voornamelijk praktijkgericht, om werkzoekenden hun weg te laten vinden naar de metaalsector.

Lees meer