Vacature voor deskundige e-inclusie

Vacature voor deskundige e-inclusie

De gemeenten Knokke-Heist, Damme, Blankenberge en Zuienkerke werken samen aan het project e-inclusie. Via het Lokaal Bestuur Blankenberge wordt dan ook een vacature uitgeschreven voor een deskundige e-inclusie (niveau B4-B5) voor een voltijds contract van bepaalde duur tot 31 december 2024 (met kans op verlenging).    

Banner Noordjpg

E-inclusie, wat is dat? 

De digitale snelheidstrein raast door onze samenleving. Voor steeds meer diensten heb je als burger digitale vaardigheden en toegang tot de nodige toestellen of tot internet nodig, of je nu je dagelijkse bankverrichtingen wil uitvoeren of je belastingaangifte wil indienen. Maar niet iedereen is hier even sterk in onderlegd. Daarom moeten we oog hebben voor diegenen die hun weg (nog) niet vinden in die digitale samenleving.   De term 'digitale inclusie' of 'e-inclusie' verwijst dan ook naar alle acties en oplossingen die nodig zijn om net die digitale uitsluiting te voorkomen. Voor de uitwerking van een consistent e-inclusiebeleid slaan de gemeenten Knokke-Heist, Damme, Blankenberge en Zuienkerke (kortweg: regio Brugge-Noord) nu de handen in elkaar. Zij richten hiervoor een projectteam op. 

Wat zal je doen? 

Als deskundige e-inclusie ben jij de trekker van dit projectteam én ben je de drijvende kracht achter het e-inclusiebeleid van Brugge-Noord. Een greep uit jouw takenpakket:  

 • jij bent het aanspreekpunt voor dit kennisdomein en je zorgt voor een optimale informatiedoorstroming naar de diverse partners; 
 • je geeft vorm aan het beleidsplan, je bepaalt de prioriteiten binnen de acties en de doelgroepen en je staat in voor de evaluatie van het beleid; 
 • je zet concrete acties op binnen dit beleidsdomein en je vindt daarbij je weg naar de betrokken partners en experts; 
 • je gaat na welke concrete acties elke gemeente prioritair wil behandelen, je faciliteert de implementatie van good practices van de ene gemeente naar de andere en je geeft de nodige input om het lokaal e-inclusiebeleid uit te tekenen; 
 • je ondersteunt diensten bij hun zoektocht naar de juiste toepassingen om hun dienstverlening aan de burgers zo efficiënt mogelijk uit te voeren. 

Jouw profiel 

Je hebt heel wat expertise. En wat je niet weet, leer je vlug bij. Je beheert dit project van A tot Z. Je zoekt je weg in de wereld van digitale inclusie en je vertaalt dit naar een verstaanbaar, praktisch en hanteerbaar beleid. Je kan zelfstandig werken, maar je kan ook uitstekend samenwerken met verschillende interne en externe partners. Je neemt graag initiatief, je bent dynamisch en je denkt oplossingsgericht. Je hebt daarbij oog voor de noden en belangen van de verschillende gemeenten. Je kan bovendien moeiteloos je communicatie aanpassen aan verschillende doelgroepen en stakeholders. Je kan uiteraard rekenen op de nodige digitale skills, maar jouw sociaal-empathische vaardigheden zijn nog veel belangrijker in deze job! 

Aan welke voorwaarden moet je voldoen? 

 • Je bent minstens in het bezit van een bachelordiploma, bij voorkeur in een communicatie-, een informaticagerelateerde en/of sociaal-maatschappelijke richting. 
 • Heb je ervaring in projectmanagement, binnen lokale besturen, in het aansturen van een team, binnen doelgroepenwerking? Dan is dit een pluspunt! 
 • Je slaagt voor de selectieproeven. Wij screenen daarbij steeds op jouw competenties en talenten, ongeacht je leeftijd, geslacht, origine, religie of handicap. Jouw talenten maken het verschil! 

Selectiecriteria

De selectiecriteria zitten vervat in de functiebeschrijving. Speciale aandacht wordt o.a. besteed aan de goede communicatieve vaardigheden, het projectmatig kunnen werken, het planmatig, oplossingsgericht en resultaatsgericht kunnen werken, zin hebben voor innovatie en oog hebben voor nieuwe kansen.    

Wedde

Je kan rekenen op een aanvangswedde in weddeschaal B4-B5, eventueel vermeerderd met anciënniteit uit de openbare sector. Ervaring in de privésector telt mee voor maximaal 6 jaar als de beroepservaring relevant is voor de in te nemen functie. Je kan een weddeberekening aanvragen via vacature@blankenberge.be. Wij bezorgen je een berekening op maat, gebaseerd op jouw anciënniteit. 

Daarnaast bieden wij jou: 

 • een boeiende en uitdagende job in een tijdelijk contractueel verband voor de duur van het project, dus tot 31.12.2024 (met kans op verlenging) 
 • een maaltijdcheque van € 8 voor elke gewerkte dag (werknemersbijdrage € 1,09 per cheque) 
 • een interessante vakantieregeling (minimum 31 dagen vakantie in een voltijdse betrekking) 
 • een fietsvergoeding (€ 0,24/km) 
 • terugbetaling van het woon-werkverkeer via het openbaar vervoer 
 • een gratis hospitalisatieverzekering 
 • een eindejaarstoelage 
 • bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling via verschillende opleidingsmogelijkheden 
 • tal van interessante voordelen en aanbiedingen via het lidmaatschap van onze personeelsvereniging HAPO (hulp aan personeel en ondersteuning) 
 • aandacht voor een evenwichtige balans tussen werk en privé 
 • meer dan 620 topcollega's binnen Stad Blankenberge! 

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met donderdag 31 maart 2022. Mail naar vacature@blankenberge.be of bezorg je brief aan Personeelsdienst Lokaal Bestuur Blankenberge, Jordaenslaan 34, 8370 Blankenberge. 

Voeg aan je kandidatuur volgende zaken toe: 

 • je sollicitatiebrief 
 • je cv 
 • een uittreksel uit het strafregister van niet ouder dan 2 maanden (Hiermee toon je aan dat je gedrag overeenstemt met de job. Staan meer uitleg geven.) 
 • E en kopie van je diploma 

Enkel volledige kandidaturen komen in aanmerking.   

Selectieproeven 

De data voor de selectieproeven ontvang je na het afsluiten van de kandidaturen.    Nog even dit: slaag je wel voor de selectieproeven, maar eindig je niet als eerste in de rangschikking? Dan word je voor deze functie opgenomen in onze wervingsreserve die 2 jaar geldig is. Zo kom je mogelijks wel in aanmerking voor toekomstige vacatures!  

Vragen? 

Heb je nog vragen? Contacteer gerust de Personeelsdienst van het stadsbestuur Blankenberge. Mail naar vacature@blankenberge.be of bel naar 050 636 488 of surf naar https://www.blankenberge.be/deskundige-e-inclusie Zoek Blog
Vacature voor deskundige e-inclusie

De gemeenten Zuienkerke, Damme, Knokke-Heist en Blankenberge werken samen aan het project e-inclusie. Via het Lokaal Bestuur Blankenberge wordt dan ook een vacature uitgeschreven voor een deskundige e-inclusie .

Lees meer